Οι φτωχοί αρχίζουν να πληρώνουν ακριβά την «απελευθέρωση» της ενέργειας και θα πληρώσουν πολύ ακριβά την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ

0 σχόλια

Προκαλεί για μια ακόμη φορά τους φτωχούς η κυβέρνηση του μνημονίου και η διορισμένη απ’ αυτήν διοίκηση της ΔΕΗ με την απόφασή τους  από 1η Ιανουαρίου 1.600.000 νοικοκυριά που καταναλώνουν μέχρι 800 KWh, δηλαδή οι φτωχοί, θα πληρώνουν παραπάνω το ρεύμα κατά 13%. Όλοι όσοι από την πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας είδαν τους μισθούς και τις συντάξεις τους να μειώνονται και άλλοι να μένουν άνεργοι θα επιβαρυνθούν 13% για να έχουν «φως», διαφορετικά θα μείνουν στο σκοτάδι ή στο λυχνάρι. Αυτό τους λέει ουσιαστικά η κυβέρνηση και η διορισμένη από αυτήν διοίκηση της ΔΕΗ.

Τώρα κινητοποιήσεις για να ανατραπούν οι αποφάσεις της κυβέρνησης για το σιδηρόδρομο

0 σχόλια

Η ακραία νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ότι από 1η Ιανουαρίου οι τιμές των εισιτηρίων του σιδηροδρόμου θα εκτιναχθούν στα ύψη και θα βάλει «λουκέτο» σε πολύ μεγάλο τμήμα του δικτύου.
Για την Πελοπόννησο ανακοίνωσε ΤΕΛΟΣ για το σιδηρόδρομο. Καταργεί τα δρομολόγια Πάτρα – Πύργος – Καλαμάτα – Πάτρα, Καλαμάτα – Μεσσήνη – ΤΕΙ – Καλαμάτα και Κόρινθος – Τρίπολη – Κόρινθος.

Αναστολή δρομολογιών ΤΡΑΙΝΟΣΕ

0 σχόλια

Αναστέλλονται από την 1η Ιανουαρίου όλα τα διεθνή δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ καθώς και εκείνα στη δυτική Μακεδονία και την Πελοπόννησο, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, ενώ αυξάνεται σημαντικά το κόστος των εισιτηρίων στο πλαίσιο της «εξυγίανσης» του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Μυκήνες, Κουτσοπόδι, σκουπιδότοποι «συνεχούς πυράς»

0 σχόλια

    Δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από τις εκλογές του Νοέμβρη για την αυτοδιοίκηση. Και τι δεν ακούσαμε για προγράμματα από τους συνδυασμούς από τους δημοτικούς και τους περιφερειακούς συνδυασμούς. Την τιμητική, πέραν των άλλων, είχε το ζήτημα του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα της διαχείρισης των σκουπιδιών. Τι να τα κάνουμε όμως τα λόγια; Οι πράξεις είναι αυτές που μετράνε.

     Το ζήτημα των χωματερών, ανοιχτή πληγή της κοινωνίας μας, καλά κρατεί. Ο απερχόμενος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, λίγο πριν την αποχώρησή του, εξέδωσε και ανακοίνωση, πρόσφατα, για τα σκουπίδια και την ανακύκλωση. Το κλείσιμο και την αποκατάσταση των χωματερών.
     Πριν τις εκλογές του Νοέμβρη υπήρξαν διαμαρτυρίες για την καύση των σκουπιδιών στα Φίχτια (εμείς με άρθρο μας το είχαμε δημοσιοποιήσει από τις 18/10/10). Το τραγικό είναι πως το πρόβλημα συνεχίζεται. Το ίδιο γίνεται και στο σκουπιδότοπο του Κουτσοποδίου. Τα σκουπίδια, για πάνω από δυο μήνες, συνεχίζουν να καίγονται. Δηλητηριώδεις καρκινογόνες διοξίνες διασπείρονται. Τι γίνεται; Ποιος έχει την ευθύνη; Ποιος παίζει με την υγεία των κατοίκων; Ποιοί νοσηροί εγκέφαλοι πιστεύουν πως, η καύση των σκουπιδιών είναι ο καταλληλότερος τρόπος για τη διαχείριση των σκουπιδιών. Μειώνουν εύκολα και ανέξοδα έτσι των όγκο των σκουπιδιών, αδιαφορώντας αν δηλητηριάζουν τη ζωή μας, αυξάνοντας όμως τους «όγκους» στα σώματα των ανθρώπων.
 Τι ζητήματα προβάλλουν:
 Πρώτον : Ποιος έχει την ευθύνη, για τον τερματισμό της απαράδεχτης κατάστασης; Ο απερχόμενος Νομάρχης και οι αντίστοιχες επιτροπές της Νομαρχίας; Οι απερχόμενοι Δήμαρχοι; Οι μηχανισμοί της Περιφέρειας; Οι υπεύθυνοι της Πυροσβεστικής;
 Δεύτερο: Αν όλοι αυτοί αδιαφορούν, η πολιτεία δεν διαθέτει μηχανισμούς της δικαιοσύνης που να προστατεύουν το δημόσιο αγαθό της υγείας μας; Θεσμοί και άλλοι θεσμοί, υποτίθεται πως έχουν ως αποστολή και καθήκον τους τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Πώς ενεργοποιούνται αυτοί οι μηχανισμοί; Μπορεί να πλημμυρίζουν με δηλητηριώδη αέρια, ανάλογα με τη φορά του ανέμου, τα γύρω χωριά και να μη ενδιαφέρεται κανείς υπεύθυνος; Δικαιοσύνη, Εισαγγελείς, ακόμα και ‘ράμπο’ του περιβάλλοντος διαθέτει η δημοκρατία μας, αλλά και τι με αυτό; Το θέμα είναι τι γίνεται στην πράξη.
 Τρίτο: αφορά τη συγκυρία. Ο κόσμος απελπισμένος μέσα σε συνθήκες κρίσης, προσπαθεί να σταθεί στα πόδια του. Ο αγρότης των χωριών αυτών που καίνε οι σκουπιδότοποι, τρέχει, προσπαθεί να μαζέψει τις ελιές του και τα πορτοκάλια του, που δεν του αποδίδουν ούτε το κόστος παραγωγής. Δεν προλαβαίνουν να σκεφτούν και να κινητοποιηθούν για τον αέρα που αναπνέουν. Ακόμα το ζήτημα συνδέεται με τη συγκυρία που αφορά την Αυτοδιοίκηση. Αν περιμένουμε να εγκατασταθούν ο νέος «καλλικρατικός» δήμαρχος και περιφερειάρχης και να γνωρίσουν το χώρο τους, τότε θα έχουν περάσει ακόμα κάποιοι μήνες μέχρι να σβήσουν τις φωτιές.
 Ζητάμε άμεσα:
•    Να κινητοποιηθούν οι υπεύθυνοι: Αυτοδιοίκηση, Πυροσβεστική, Δικαιοσύνη.
•    Να σβηστούν άμεσα οι φωτιές που καίνε και που καταστρέφουν την υγεία μας.
•    Να κλείσουν οι χωματερές.
•    Να αποκατασταθούν οι ΧΑΔΑ.
•    Να προχωρήσουν τα προγράμματα ανακύκλωσης, κομποστοποίησης, λιπασματοποίησης, διαλογής των απορριμμάτων στην πηγή.
•    Να σταματήσουν τα σχέδια με τους δεματοποιητές.
Μόνο η ενεργή δραστήρια κινητοποίηση του λαού μπορεί να αποτρέψει την καταστροφή της δημόσιας υγείας και να εμποδίσει από το να γίνει και το περιβάλλον το μεγάλο θύμα της κρίσης.

Γιώργος Αντωνόπουλος
Επικεφαλής στην Αργολίδα
του συνδυασμού
«Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου»
21/12/10

Συγκέντρωση – σύσκεψη τη Δευτέρα για το σιδηρόδρομο στην Πελοπόννησο

0 σχόλια


Στη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Μεσσηνίας την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010 ο επικεφαλής του συνδυασμού «Συνεργασία για τη Μεσσηνία» Θανάσης Πετράκος, ζήτησε να ενταχθεί προημερησίας διάταξης το θέμα «Τελευταίες εξελίξεις για το σιδηρόδρομο και τους σιδηροδρομικούς και η ανάγκη δράσεως των φορέων του νομού Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου».
Η πρόταση έγινε αποδεκτή. Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Συνεργασία για τη Μεσσηνία» Θανάσης Πετράκος τόνισε:

ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

0 σχόλια

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή μετά από πρόσκληση του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας και της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου» συνάντηση στην Τρίπολη με θέμα τη συγκρότηση «Συντονιστικής Επιτροπής Πελοποννήσου αγώνα ενάντια στα διόδια».

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

0 σχόλια

Ο επικεφαλής της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου» Θανάσης Πετράκος απέστειλε στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη και στους επικεφαλής των παρατάξεων τις προτάσεις του συνδυασμού για την αναβάθμιση και δημοκρατική λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου.

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Α΄ ΚΑΙ Β΄ ΒΑΘΜΟΥ Θέμα: Πλευρές της δράσης μας στα Περιφερειακά Συμβούλια

0 σχόλια

Του ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ
ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ Τ.Α. ΤΟΥ ΣΥΝ

Σύντροφοι και συντρόφισσες,
Η εφαρμογή του «Καλλικράτη» δημιουργεί νέα κατάσταση και στο χώρο της δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης. Η κριτική μας και η αντίθεσή μας στον «Καλλικράτη» είναι γνωστά. Ανεξάρτητα όμως από αυτό πρέπει να εκτιμήσουμε ότι παρά τις δυσκολίες και σε σχέση με την περικοπή και την ανεπάρκεια των πόρων και σε σχέση με την ύπαρξη των «Υπερπεριφερειαρχών» και σε σχέση με το ότι δεν είναι μία δημοκρατική μεταρρύθμιση.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΓΙΑ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΔΙΟΔΙΑ

0 σχόλια

Α) Προσκλητήριο αγώνα για να μην καταργηθεί ο σιδηρόδρομος
Η «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» τονίζει ότι:
Η κυβέρνηση διαλύει και ξεπουλάει το σιδηρόδρομο, κατακρεουργεί τις εργασιακές σχέσεις των σιδηροδρομικών και καταργεί το δίκτυο της Πελοποννήσου.
Με βάση το νόμο 3891/2010 βγάζει ως πλεονάζον προσωπικό 273 σιδηροδρομικούς στους Νομούς Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας και Μεσσηνίας και άλλους 331 από τους Νομούς Αχαΐας και Ηλείας.
Ουσιαστικά αφού διώχνει σχεδόν όλο το προσωπικό, καταργεί εντελώς το μετρικό δίκτυο της Πελοποννήσου.

ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ κ. ΤΑΤΟΥΛΗ

0 σχόλια

Ο κ. Τατούλης κατά τη διάρκεια της συνάντησής του στην Τρίπολη, την Κυριακή, με τους προέδρους των Επιμελητηρίων και των Εμπορικών Συλλόγων της Περιφέρειας ουσιαστικά μας είπε:
Πολίτες της Πελοποννήσου, πρέπει να βάλετε βαθιά το χέρι στην τσέπη και να πληρώνετε ακριβά και παντού «διόδια» για να έχετε υποδομές (οδικούς άξονες, μαρίνες, ακόμα και βιολογικούς καθαρισμούς) και ό,τι άλλο ζητήσετε. Όλα λοιπόν τα έργα θα τα δώσει ο κ. Τατούλης στους μεγάλους κατασκευαστικούς ομίλους και οι Πελοποννήσιοι θα πληρώνουν ακριβά για τη χρήση τους.

Απειλείται με εξαφάνιση η ελληνική και η ευρωπαϊκή γεωργία

0 σχόλια

Τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου συνεδριάζουν στις Βρυξέλες οι Υπουργοί Γεωργίας των χωρών της Ε.Ε. για να τοποθετηθούν πάνω στις προτάσεις της Κομισιόν που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου για «Τα κύρια χαρακτηριστικά της αγροτικής πολιτικής από το 2013 έως το 2020».
Οι προτάσεις αυτές, αν εφαρμοστούν, οδηγούν στην καταστροφή τους Έλληνες αγρότες, όπως και όλους τους μικρομεσαίους αγρότες όλης της Ευρώπης και στην εξαφάνιση την ελληνική και ευρωπαϊκή γεωργία, ιδιαίτερα του Νότου.

Πρόσκληση Για Επιτροπή Για Διόδια

0 σχόλια

Προς
όλους τους μαζικούς φορείς της Πελοποννήσου,
Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης,
Αυτοδιοικητικές παρατάξεις και κινήσεις

Το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας και η «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» προσκαλούμε όλους τους πολίτες και τους φορείς της Πελοποννήσου, που θέλουν να συμμετέχουν στο κίνημα κατά των διοδίων, την Κυριακή  19 Δεκεμβρίου 2010, στις 10.30 π.μ., στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας, Ελ. Βενιζέλου 39, Τρίπολη, για να συγκροτήσουμε «Επιτροπή κατοίκων και φορέων Πελοποννήσου ενάντια στα Διόδια».

Τρίπολη, 10 Δεκεμβρίου 2010

Περιοδείες Συνδυασμού (Αρκαδία)

0 σχόλια

Την Κυριακή 17 Οκτωβρίου το πρωί ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θανάσης Πετράκος θα καταθέσει το συνδυασμό της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου» στην Τρίπολη.

Το απόγευμα της Κυριακής θα περιοδεύσει, συνοδευόμενος από τους υποψήφιους της Αρκαδίας στο Δήμο Λεβιδίου.