ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ Ν. ΧΟΥΝΤΗ ΣΤΗΝ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ Θ. ΠΕΤΡΑΚΟΥ ΣΤΟΝ Π. ΤΑΤΟΥΛΗ, ΧΩΡΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

0 σχόλια

Το μάτι πονηρά φαίνεται ότι έχει κλείσει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στο «Γερμανικό Σχέδιο Μάρσαλ», βασισμένο σε... μοντέλο Κίνας, αλλά και στην οδηγία Μπόλκεσταϊν. Μάλιστα έχει δρομολογήσει την αδελφοποίηση της Πελοποννήσου με το κρατίδιο της Ρηνανίας-Βετσφαλίας, όπως ενημέρωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο.

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ Π.Σ. 3/9/2011 Θέμα: «Μια νέα περιφερειακή πολιτική για την Ελλάδα και την Ευρώπη: Στόχοι και προκλήσεις για την Περιφέρεια Πελοποννήσου»

0 σχόλια


Κυρία Χούμπνερ, κυρίες και κύριοι,
Η περιφερειακή πολιτική είναι αυτονόητο ότι επηρεάζεται καθοριστικά απ’ τη συνολική πολιτική που εφαρμόζεται σε Ελλάδα και Ευρώπη. Η νεοφιλελεύθερη πολιτική της Ε.Ε., που εκφράστηκε κυρίως μέσω της στρατηγικής της Λισαβόνας, η οποία βασίστηκε στην απελευθέρωση των αγορών, την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και στις ιδιωτικοποιήσεις, οδήγησε στην αποδόμηση του κοινωνικού κράτους, το οποίο κατακτήθηκε με μεγάλους κοινωνικούς αγώνες στην Ευρώπη.

ΔΗΛΩΣΗ «Ο απόλυτος ευτελισμός και η απαξίωση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου»

0 σχόλια


Ο απόλυτος ευτελισμός, η απαξίωση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, αλλά και η συστηματική παραβίαση του Νόμου και του κανονισμού λειτουργίας Π.Σ. δεν έχουν τέλος από τον κ. Τατούλη.
Μετά την ανοχή που επέδειξαν οι υπόλοιποι συνάδελφοι του Περιφερειακού Συμβουλίου, οι οποίοι δέχθηκαν να συζητηθεί στη συνεδρίαση της 29ης Αυγούστου το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2011, χωρίς να έχουν εισήγηση στα χέρια τους, όχι 5 μέρες πριν που προβλέπει ο Νόμος, αλλά ούτε 5 ώρες πριν, ο κ. Τατούλης προχώρησε χθες στον απόλυτο ευτελισμό κάθε διαδικασίας.
Κάλεσε συμβούλιο χτες το μεσημέρι (Δευτέρα 2.30 μ.μ.) για σήμερα Τρίτη με κύριο θέμα συνεδρίασης το περίφημο «καλάθι των αγροτικών προϊόντων» και η «εισήγηση» μας εστάλη σήμερα στη 1 μ.μ.!!!
Ο καθένας μπορεί και πρέπει να βγάλει τα συμπεράσματά του…
Καλούμε όλα τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, αλλά και όλους τους αιρετούς αντιπεριφερειάρχες να μη δεχθούν να συζητηθεί στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση το θέμα του «καλαθιού των αγροτικών προϊόντων». Η ευθύνη βαραίνει όλους, αν δεχθούν την απαξίωση του Π.Σ., αλλά και την παραβίαση του ίδιου του Νόμου, ο οποίος με σαφήνεια προβλέπει ότι πρέπει να έχουμε τις εισηγήσεις 5 πλήρεις εργάσιμες ημέρες πριν τη συνεδρίαση.
Καλούμε πρώτα απ’ όλα το Προεδρείο να προασπίσει τη δημοκρατική λειτουργία του οργάνου και τη νομιμότητα.
Δηλώνουμε με σαφήνεια ότι αν δεν αναβληθεί η συζήτηση του εν λόγω θέματος, είμαστε υποχρεωμένοι να προσφύγουμε σε κάθε αρμόδιο, τη στιγμή που κατ’ εξακολούθηση παραβιάζεται ο Νόμος και ο κανονισμός λειτουργίας του Π.Σ. και ευτελίζεται το συλλογικό όργανο της Περιφέρειας και να ζητήσουμε την ακύρωση της απόφασης για το συγκεκριμένο θέμα.
6/9/2011
Ο επικεφαλής του συνδυασμού
«Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου»
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ

Οι θέσεις της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου για την απογραφή και το τεχνικό πρόγραμμα»

0 σχόλια


Για μια ακόμη φορά ο κ. Τατούλης και η ηγετική ομάδα επέδειξαν αντιδημοκρατική προοπτική και μεγάλη υποτίμηση του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Είναι πάγια τακτική φαίνεται, όταν έρχονται προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο πολύ σοβαρά ζητήματα, όπως ήταν και αυτά τα δύο, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι να μην έχουν τη δυνατότητα να μελετήσουν τις εισηγήσεις.
Συνεπώς εύλογα μπορούμε να υποθέσουμε ότι ή υπάρχει έλλειψη οργάνωσης και προχειρότητα ή επίδειξη αλαζονείας της εξουσίας ή κάτι θέλουν να κρύψουν ή και τα τρία. Ας επιλέξουν ποια από αυτά ισχύουν.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΕΝΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ» (ΕΝ.Π.Ε.)

0 σχόλια


Καταγγέλλουμε ως απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό το Προεδρικό Διάταγμα για τη συγκρότηση της «Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.)». Η κυβέρνηση, με το συγκεκριμένο Προεδρικό Διάταγμα, αποκλείει  τις  δυνάμεις  πέραν  του  δικομματισμού  και  ιδιαίτερα      της αριστεράς, όχι μόνο από το Διοικητικό Συμβούλιο, αλλά και από τη Γενική Συνέλευση. Μιλάμε για πλήρη αλλοίωση της λαϊκής βούλησης που ξεκινά από τον απαράδεκτο τρόπο εκλογής στις περιφέρειες και ολοκληρώνεται  με την εκλογή των οργάνων της περιφερειακής αυτοδιοίκησης. Η κυβέρνηση επιδιώκει προφανώς τον πλήρη πολιτικό έλεγχο και την συναίνεση στα πλαίσια του δικομματισμού

Δρόμος Ριζόμυλος – Κορώνη

0 σχόλια


Κύριε Πρόεδρε, κύριε Περιφερειάρχη,
Α. Υποτμήμα Α Τζάννε – έξοδος Καλαμακίου
Στο Περιφερειακό Συμβούλιο της 20ης Ιουνίου συζητήθηκε και εγκρίθηκε η ένταξη στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου του Υποτμήματος Α Τζάννε – έξοδος Καλαμακίου του δρόμου Ριζόμυλος – Κορώνη. Τμήμα το οποίο παρουσιάζει πλήρη μελετητική ωριμότητα για δημοπράτηση.
Έχουν περάσει 2,5 μήνες και δεν έχει κατατεθεί ακόμη το τεχνικό δελτίο στη διαχειριστική αρχή για τη δημοπράτηση του συγκεκριμένου τμήματος.
Σας ερωτώ λοιπόν:
1. Έχετε δώσει εντολή μετά την 20η Ιουνίου, στην αρμόδια υπηρεσία για να προχωρήσει την ετοιμασία του φακέλου και τη σύνταξη του τεχνικού δελτίου;
2. Πότε θα κατατεθεί το τεχνικό έργο στη διαχειριστική αρχή, ώστε επιτέλους να δημοπρατηθεί το τμήμα αυτό των 7,5 χιλιομέτρων;
3. Ποιος ο λόγος της καθυστέρησης της σύνταξης του τεχνικού δελτίου και συνεπώς της δημοπράτησης του συγκεκριμένου τμήματος; Διότι μας ανησυχεί η απάντηση από τον Προϊστάμενο της Δ/νσης Δημοσίων Έργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε κοινοβουλευτική ερώτηση στις 23 Ιουνίου, στην οποία αναφέρει ότι: «Ο υπάρχων προϋπολογισμός του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας δεν επιτρέπει ακόμη την ένταξη του έργου σε αυτό το πρόγραμμα χρηματοδότησης». Ισχύει αυτή η απάντηση;
Β. Η χρηματοδότηση της μελέτης για τα τμήματα Β και Γ έξοδος Καλαμακίου – Κορώνη
Είναι γνωστό ότι η μη δυνατότητα ένταξης στο ΕΣΠΑ ολόκληρου του δρόμου Ριζόμυλος – Κορώνη οφείλεται και στο γεγονός ότι εδώ και 2,5 χρόνια περίπου δεν έχει πληρωθεί η μελέτη, με αποτέλεσμα να μην έχει παραδοθεί από τους μελετητές.
Επειδή στην ίδια απάντησή του προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο Προϊστάμενος Δ/νσης Έργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Γ. Κωστόγιαννης αναφέρει ότι: «Επειδή η χρηματοδότηση της μελέτης γίνεται από το Π.Δ.Ε., η ολοκλήρωσή της και η αποπληρωμή της μπορεί να γίνει μόνο μετά από έγκριση της απαιτούμενης πίστωσης. Σχετικά με τη χρηματοδότησή της η υπηρεσία από το 2008 έχει αιτηθεί την αύξηση του Π/Υ της μελέτης».
Σας ερωτώ λοιπόν, τι ενέργειες έχετε κάνει και αν όχι τι ενέργειες προτίθεστε να κάνετε, ώστε να εγκριθεί η απαιτούμενη πίστωση από το Π.Δ.Ε., ώστε επιτέλους να αποκτήσουν πλήρη μελετητική ωριμότητα και τα τμήματα Β και Γ του δρόμου Ριζόμυλος – Κορώνη για να διεκδικηθεί στη συνέχεια η ένταξη της κατασκευής του στο ΕΣΠΑ είτε περιφερειακό είτε τομεακό;


1/9/2011
Ο επικεφαλής του συνδυασμού
«Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου»
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ