Επερώτηση για το έργο προστασίας Μαντίνειας - Ακρογιαλίου


ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ
Γιατί δεν δημοπρατήθηκε το σύνολο του έργου προστασίας και ανάπλασης Μ. Μαντίνειας και Ακρογιαλίου;
Κύριε Πρόεδρε, κύριε Περιφερειάρχη,
Εντύπωση μας προκαλεί το γεγονός ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου ενέταξε στο ΕΣΠΑ τη δημοπράτηση μόνο του έργου προστασίας στο Ακρογιάλι Αβίας και όχι το σύνολο του έργου προστασίας στη Μ. Μαντίνεια και Ακρογιάλι (από προβλήτα Παπουτσή μέχρι προβλήτα Λιακέα, μήκους 4.000 μ.), αλλά και το έργο ανάπλασης της περιοχής.
α) Μας προκαλεί εντύπωση διότι γνωρίζουμε ότι η μελέτη, η οποία είναι ωριμότατη, έχει πάρει έγκριση και από την ΕΥΠΕ του πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ, αλλά και από τη Διεύθυνση Λιμενικών Έργων Δ4, είναι ενιαία και αφορά όλη την ανωτέρω περιοχή.
Η απόφασή σας να «σπάσετε» τη μελέτη και να δημοπρατηθεί μόνο το έργο προστασίας στο Ακρογιάλι είναι πολύ πιθανό να έχει πολύ αρνητικές επιπτώσεις στην υπόλοιπη περιοχή της Μ. Μαντίνειας. Οι ειδικοί τονίζουν ότι το Αρχοντικό, η Παλιόχωρα, οι Κιτριές και η Σάνταβα κινδυνεύουν να «χτυπηθούν» από τη φουρτούνα, διότι η θάλασσα θα «ξεσπάσει» σ’ αυτές τις περιοχές.
β) Επίσης δεν δημοπρατήσατε ούτε το έργο της ανάπλασης της περιοχής, το οποίο είναι έργο «ανταποδοτικό» αφού σε μια τέτοια περίπτωση θα λειτουργούσαν οι επιχειρήσεις όλο το χρόνο, που σήμερα λειτουργούν μόνο 5 μήνες. Αυτό προφανώς θα είχε θετικότατες επιπτώσεις και στην απασχόληση, αλλά και στα έσοδα του κράτους λόγω είσπραξης Φ.Π.Α.
Σας ερωτούμε λοιπόν:
1) Γιατί «σπάσατε» τη μελέτη και συνεπώς τη δημοπράτηση του έργου και δεν δημοπρατήσατε το σύνολο του έργου προστασίας και για τη Μικρά Μαντίνεια και για το Ακρογιάλι; Διότι όπως τονίσαμε το έργο έχει μελετηθεί και πάρει και εγκρίσεις ως ενιαίο σύνολο.
2) Γιατί έστω μετά τη δημοπράτηση του Ακρογιαλίου, δεν δημοπρατήσατε και το έργο προστασίας της Μ. Μαντίνειας; Γνωρίζουμε ότι ο φάκελος είναι πολύ καιρό στα γραφεία σας.
3) Γιατί δεν δημοπρατήσατε την ανάπλαση της περιοχής, αφού χωρίς ανάπλαση, η περιοχή θα έχει σοβαρά προβλήματα;
16/3/2012
Ο επικεφαλής του συνδυασμού
«Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου»
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ

0 σχόλια: (+add yours?)

Δημοσίευση σχολίου