Πανελλαδικό άνοιγμα διοδίων Κυριακή 27 Μαρτίου 2011στις 4 το απόγευμα


Οι  Δρόμοι είναι κοινωνικό αγαθό - Συνεχίζουμε δυναμικά
                                        τον αγώνα μας

Συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε το δίκαιο των αιτημάτων μας, την αξιοπρέπειά μας, το μέλλον των παιδιών μας, τη δημόσια περιουσία.

Αντιστεκόμαστε στο «χάρισμα» των εθνικών μας δρόμων και του εθνικού πλούτου της χώρας
Οι εθνικοί δρόμοι είναι δημόσιο κοινωνικό αγαθό και όχι αντικείμενο κερδοσκοπίας
Το κίνημα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΔΙΟΔΙΑ» είναι ένα αυθεντικό μαζικό λαϊκό κίνημα ανυπακοής που δεν κάμπτεται και συμβάλλει στην υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας, ενάντια στην εκποίησή της από την κυβέρνηση κατ’ απαίτηση της τρόικας.
Η επαίσχυντη τροπολογία Ρέππα περί «τροχαίας παράβασης», που υπαγορεύτηκε στην κυριολεξία από τις εταιρείες, καταργείται κάθε μέρα στην πράξη από χιλιάδες οδηγούς. 

                                                     ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ:
Ø     Οι πολίτες και οι φορείς της Αρκαδίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας τα διόδια στη Νεστάνη.
Ø     Οι Κορίνθιοι και οι Αργολιδείς τα διόδια Κορίνθου.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας μαζικοποιώντας και κλιμακώνοντας τις διαμαρτυρίες μας και χρησιμοποιώντας όλους τους ενδεδειγμένους τρόπους για να πετύχουμε:
·        Την κατάργηση των συμβάσεων παραχώρησης των εθνικών μας δρόμων και των διοδίων.
·        Να συνεχιστούν όλα τα έργα επέκτασης ή βελτίωσης όλων των εθνικών δικτύων με ευθύνη ενός δημόσιου φορέα με κοινωνικό έλεγχο.

Kαλoύμε τους πολίτες και τους φορείς της Πελοποννήσου
να  πάρουν  μέρος  στο άνοιγμα των  διοδίων
την  Κυριακή  27  Μαρτίου  2011  στις  4  το  απόγευμα
                                                                                                                                                                                                                                                     

                                                              ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τώρα που γνωρίζουμε την ακριβή διατύπωση του Νόμου, γνωρίζουμε και την αντιμετώπισή του.
Τι άλλαξε στον Κ.Ο.Κ; Στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας προστέθηκε η εξής παράγραφος (10) στο άρθρο 29: «Απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων σε αυτοκινητοδρόμους, οδούς ταχείας κυκλοφορίας, σήραγγες και γέφυρες που διακρίνονται με ειδικές πινακίδες σήμανσης χωρίς την καταβολή διοδίου τέλους, όταν και όπου προβλέπεται η καταβολή αυτή. Για την καταβολή του διοδίου τέλους είναι υπόχρεοι εις ολόκληρον ο κύριος και ο οδηγός του οχήματος. Η βεβαίωση της παράβασης γίνεται από τα αρμόδια αστυνομικά όργανα που τη διαπιστώνουν αυτοπροσώπως».
Από τα παραπάνω συνάγεται ότι η παράβαση είναι διοικητική και έτσι δεν παρέχει κανένα «διαδικαστικό» δικαίωμα στις εταιρίες διαχείρισης των δρόμων (π.χ επιβολή προστίμων, άρνηση της διέλευσής μας, καταγραφή των στοιχείων μας με κάμερες και παροχή τους στην Τροχαία).

          Συνεχίζουμε μαζικά να καταργούμε τα διόδια στη πράξη,
                                   ανοίγοντας τις μπάρες:

Φτάνοντας στη μπάρα, ελέγχουμε εάν υπάρχει εμπρός από τη μετά το σταθμό διοδίων. 
Όταν δεν υπάρχει τροχαία δεν αντιμετωπίζουμε την περίπτωση της βεβαίωσης του προστίμου και περνάμε όπως παλαιότερα, ανοίγοντας τη μπάρα μόνοι μας.

Εφόσον η Τροχαία βρίσκεται στα διόδια - θεωρούμε, παρά τη θέληση των οργάνων της - για να βεβαιώνει αυτοπροσώπως τις ελεύθερες διελεύσεις μας, μπορούμε εναλλακτικά να ζητήσουμε από τον υπάλληλο των διοδίων να μας κόψει πιστωτική απόδειξη, για την οποία δεν υποχρεούμαστε να του δώσουμε κανένα άλλο στοιχείο εκτός της πινακίδας μας.
Σε καμία περίπτωση δε δίνουμε στον υπάλληλο την ταυτότητά μας ή το δίπλωμα οδήγησής μας. Δεν υπογράφουμε τίποτα χωρίς την ανάγνωσή του και χωρίς την προηγούμενη διαβεβαίωση του υπαλλήλου ότι θα μας δοθεί αντίγραφο.
Εάν μας υποχρεώσει να συμπληρώσουμε έντυπο αδυναμίας πληρωμής, αναγράφουμε μόνο τα στοιχεία της πινακίδας μας και ακριβώς πριν την υπογραφή μας γράφουμε: «Επιφυλάσσομαι για τη νομιμότητα της καταβολής του τέλους διοδίου».

Εάν, παρόλα αυτά, υπάρξει εμπλοκή μας με την τροχαία και καταγραφή παράβασης, δεν πληρώνουμε σε καμία περίπτωση το πρόστιμο και θα το προσβάλλουμε, εντός 60 ημερών, στα διοικητικά δικαστήρια και το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).

Οι νομικοί του κινήματός μας υποστηρίζουν πως ο Νόμος μπορεί να κριθεί αντισυνταγματικός.
Μέσα στο μήνα το θέμα θα τεθεί από το Πανελλαδικό Συντονιστικό και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο Νόμος θα καταργηθεί στην πράξη από τους πολίτες, και το δίκαιο του κινήματος μας.

0 σχόλια: (+add yours?)

Δημοσίευση σχολίου