Ο αντιδημοκρατικός κατήφορος συνεχίζεται!

Ο κ. Τατούλης συνεχίζει τον ολισθηρό αντιδημοκρατικό του κατήφορο. Το ψήφισμα – απόφαση που έφερε αιφνιδιαστικά ως έκτακτο και επείγον θέμα(!!!) στο Περιφερειακό Συμβούλιο μαζί με τον αναπληρωτή του κ. Χειβιδόπουλο και με το οποίο καταδικάζονται οι καταλήψεις ως μορφή πάλης συνιστά ακραία αντιδημοκρατική απόφαση. Την απόφαση αυτή την επέβαλε με τη συμφωνία του κ. Δράκου, ο οποίος δέχτηκε το ρόλο του «κομπάρσου» παρ’ ότι είπε ότι διαφωνεί με το ύφος του κειμένου, τελικά ευθυγραμμίστηκε στην ψηφοφορία με τον κ. Τατούλη.
Εξαίρεση οι κ. Σαραβάκος, Βαλασόπουλος και Δέδες, οι οποίοι διαφύλαξαν την αξιοπρέπειά τους και τη δημοκρατική τους συνείδηση.
Να είναι βέβαιοι οι εμπνευστές της απαράδεκτης, αντιδημοκρατικής αυτής απόφασης ότι δεν πρόκειται να σταματήσουν τους αγώνες, τη λαϊκή οργή και αγανάκτηση ενάντια  στις  αντιλαϊκές  πολιτικές  όσες «απαγορευτικές αποφάσεις» και να εκδώσουν. Ελπίζω και εύχομαι σήμερα αρκετοί συνάδελφοι να αισθάνονται τύψεις για το ότι σήκωσαν το χέρι τους και υπερψήφισαν το αντιδημοκρατικό αυτό ψήφισμα.
Είναι φανερό ότι ο κ. Τατούλης και η περί αυτόν ηγετική ομάδα φαίνεται ότι έχει σκοπό να μετατρέψει το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου σε «θερμοκήπιο» και «φυτώριο» αντιδημοκρατικών αποφάσεων και κανονισμών. Αυτού  του  είδους  τις  αποφάσεις  αλήθεια φιλοδόξει  η ηγετική  ομάδα   να αποτελέσουν   οδηγό και για τις άλλες Περιφέρειες, όπως τόνισε η αντιπεριφερειάρχης και μέλος της ηγετικής ομάδας κ. Νικολάκου σε τηλεοπτική της συνέντευξη; Η συνέχιση αυτής της τακτικής, δυστυχώς,  θα  οδηγήσει    το νεοσύστατο θεσμό σε πλήρη διάσταση και απέναντι από την κοινωνία και την οργή που εκφράζει. Όσοι λοιπόν υποτάχθηκαν παρά τη συνείδησή τους στην «παραταξιακή πειθαρχία», που απαίτησε ο κ. Τατούλης, ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους  και  ας προτάσσουν  στο  μέλλον τη συνείδησή τους έναντι της «παραταξιακής πειθαρχίας».
Το αντιδημοκρατικό αυτό ψήφισμα ήρθε ως   φυσικη  συνέχεια:
1) Της «απαγορευτικής διαταγής» του κ. Τατούλη, ότι η «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» δεν δικαιούται να ελέγχει τόσο πολύ τη διοίκησή του, ούτε να προτείνει θέματα να συζητηθούν, διότι η μέχρι τώρα δράση μας υπερβαίνει κατά πολύ το εκλογικό μας ποσοστό!!!
2) Της άρνησής του να θεωρήσει σημαντικά και επείγοντα τα θέματα που είχε έγκαιρα θέσει η παράταξή μας και είναι:
α) Αρνήθηκε να συζητηθεί το ψήφισμα αλληλεγγύης για τους απεργούς πείνας μετανάστες, ώστε να εκφράσει το Περιφερειακό Συμβούλιο τα ανθρωπιστικά του αισθήματα και να ζητήσει απ’ την κυβέρνηση να δώσει λύση στα αιτήματά τους, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος για την απώλεια της ζωής τους, σε μια στιγμή μάλιστα που δεκάδες ήδη βρίσκονται στα Νοσοκομεία. Ντροπή κ. Τατούλη, γιατί είστε και γιατρός!
β) Αρνήθηκε να εκδοθεί ψήφισμα «να μη γίνει καμία συγχώνευση των σχολικών μονάδων χωρίς τη συμφωνία μαθητών, εκπαιδευτικών, γονιών και τοπικών κοινωνιών» (παρ’ ότι στο προηγούμενο Συμβούλιο είχε συμφωνήσει).
γ) Δεν θεώρησε επείγον και σημαντικό να παρέμβει το Περιφερειακό Συμβούλιο και να ζητήσει απ’ την κυβέρνηση να πληρώσει αυτά που χρωστάει ή έστω μέρος αυτών, για να μη σταματήσει η μεταφορά των μαθητών στα σχολεία από το ΚΤΕΛ.
Όλα αυτά δεν ήταν επείγοντα και σημαντικά για τον κ. Τατούλη. Επείγον και σημαντικό γι’ αυτόν ήταν μόνο η καταδίκη των καταλήψεων.

***
Φίλες και φίλοι,
Η έντονη δράση μας ενοχλεί και εκνευρίζει ιδιαίτερα τον κ. Τατούλη, γι’ αυτό εξέδωσε την «απαγορευτική διαταγή» ότι δεν δικαιούμαστε να καταθέτουμε τόσες ερωτήσεις και επερωτήσεις, ούτε να ζητάμε να συζητηθούν θέματα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ούτε να προτείνουμε ψηφίσματα, γιατί η δράση μας υπερβαίνει πολύ το εκλογικό μας ποσοστό.
Εμείς θα συνεχίσουμε και θα εντείνουμε τη δράση μας σε όλα τα επίπεδα, όσο κι αν αυτό ενοχλεί και εκνευρίζει τον κ. Τατούλη.


Η ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ» ΑΠΟ 1/12/2010 ΕΩΣ 28/2/2011

Τρεισήμισι μήνες μετά τις εκλογές και 2 μήνες μετά την 1/1/2011 όπου επίσημα ξεκίνησε ο νέος θεσμός της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης η «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» απέδειξε ότι είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τα προβλήματα των πολιτών της και της Περιφέρειας δίπλα στα λαϊκά στρώματα που πλήττονται από την καταστροφική πολιτική του μνημονίου. Έχουμε ήδη αναδειχθεί ως Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ αλλά και ως η παράταξη που αναδεικνύει προβλήματα σοβαρά και πιέζει για λύσεις. Η δράση μας, όπως είχαμε πει και προεκλογικά, κινήθηκε μέχρι τώρα σε 5 επίπεδα:
1ο επίπεδο: Η κινηματική δράση
α) Για να μην κλείσει ο σιδηρόδρομος:
Συγκέντρωση στην Καλαμάτα μαζί με τους εργαζόμενους στον ΟΣΕ στο αμφιθέατρο της Νομαρχίας και πορεία στο γραφείο του βουλευτής Κουσελά.
Συγκέντρωση και πορεία στην Τρίπολη, μαζί με το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας.
β) Για τα διόδια:
Συμβάλαμε μαζί με το Ε.Κ. Αρκαδίας και την «Ανοιχτή Συνέλευση Καλαμάτας» να δημιουργηθεί το Κίνημα των Διοδίων στην Πελοπόννησο. Παίξαμε καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία της «Πελοποννησιακής Επιτροπής Αγώνα». Είμαστε παρόντες σε όλες τις δράσεις στα Διόδια (28/8, 29/11, 9/1, 6/2, 20/2). Ενοχλήσαμε πολλούς και πολλές με τις δράσεις μας αυτές.
2ο Επίπεδο: Περιοδικές συναντήσεις με φορείς και πολίτες
α) Παραδείσια – Τσακώνα: Τέλη Νοέμβρη.
Αναδείξαμε το πρόβλημα της μη χρηματοδότησης και των μεγάλων καθυστερήσεων που θα συμβούν. Στείλαμε ερώτηση στη Βουλή. Αντέδρασε κυβέρνηση και Τατούλης και μας επιτέθηκαν. Δυστυχώς δικαιωθήκαμε.
β) Σπάρτη και Σκάλα Λακωνίας (20 και 24 Γενάρη)
• Αναδείξαμε:
i) Τα αμαρτωλά έργα της Λακωνίας (Παράκαμψη Σελασίας – Βουτιάνων και μεγάλη παράκαμψη Σπάρτης)
ii) Το πρόβλημα της ρύπανσης του Ευρώτα. Συναντήσαμε το Τοπικό Συμβούλιο του Δήμου Ευρώτα. Καταθέσαμε επερωτήσεις για τα θέματα αυτά στο Π.Σ. Ενοχλήθηκε πολύ ο κ. Τατούλης για αυτά.
iii) Συναντηθήκαμε με αγρότες και το Συνεταιρισμό της Σκάλας για τα προβλήματα των πορτοκαλοπαραγωγών.
γ) Στα πορτοκαλοχώρια της Αργολίδας στις 31/1
Μιλήσαμε για τα προβλήματα της παραγωγής και των παραγωγών. Παρουσιάσαμε τις προτάσεις μας και θέσαμε το θέμα στη Βουλή από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.
3ο Επίπεδο: Παρουσιάσαμε ολοκληρωμένες θέσεις
α) Για τη διεύρυνση της Δημοκρατίας στο Π.Σ. και την αναβάθμιση του ρόλου του.
β) Για το ρόλο της Περιφέρειας για τα αγροτικά θέματα.
γ) Για το περίφημο «καλάθι των αγροτικών προϊόντων».
δ) Για τον Συμπαραστάτη του Πολίτη.
ε) Για τα διόδια στη Συνεδρίαση του Π.Σ.
4ο Επίπεδο:
Α) Ασκήσαμε έλεγχο με κατάθεση ερωτήσεων και επερωτήσεων και κριτική στον τρόπο που λειτουργεί ο Περιφερειάρχης

  • Για τα προβλήματα του δρόμου στο Δερβένι.
  • Για την ανάγκη ενίσχυσης του λιμενοβραχίονα στην Κορώνη (17/1 – 20/1).
  • Για το Καλαμάτα – Σπάρτη και το Δερβένι (28/1).
  • Για τα μέτρα προστασίας του Ευρώτα.
  • Για τα οδικά έργα της Λακωνίας.
  • Για το οδόστρωμα του Βασιλίτσι – Κορώνη.
  • Για την επιλογή προϊσταμένων και διευθυντών στην Αργολίδα.
  • Για τη μη κατάθεση πρότασης στο ΕΣΠΑ για το Ριζόμυλος – Κορώνη (1ο τμήμα 10 km).
  • Για τη μη ανάθεση αρμοδιοτήτων στους Αντιπεριφερειάρχες, με συνέπεια τη δυσλειτουργία των υπηρεσιών και τη μη σωστή εξυπηρέτηση των πολιτών.
  • Για την απαξίωση που οδηγεί το θεσμό με την τακτική του για το Συμπαραστάτη του Πολίτη.
Β) Αναδείξαμε θέματα και ζητήσαμε να συζητηθούν στο Π.Σ.
α)     Για τη διαχείριση των απορριμμάτων στις 11/1 και επανήλθαμε στις 24/2.
β)     Για την ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ.
γ)     Για να μη σταματήσει η μεταφορά των μαθητών στα σχολεία, επειδή η κυβέρνηση «δεν πληρώνει» τα ΚΤΕΛ.
δ)     Για να μην κλείσουν τα σχολεία.
ε)     Ψήφισμα συμπαράστασης στους απεργούς πείνας μετανάστες.
5ο επίπεδο: Παρεμβήκαμε σε προβλήματα και αναδείξαμε θέματα
α)     Για την αύξηση της τιμής των διοδίων (22/11).
β)     Για το fast-track.
γ)     Για την αύξηση των τιμών του ρεύματος στους φτωχούς και τους αγρότες 29-12 και 15/1.
δ)     Για τη Σύνοδο του Υπουργού Γεωργίας της Ε.Ε. εν όψει της προετοιμασίας για την αγροτική πολιτική 2013-2020.
ε)     Για την ανάγκη να γίνει συνάντηση με Ρέππα για να μην κλείσει ο σιδηρόδρομος.
στ)    Για να μην καταργηθούν σχολεία κατ’ απαίτηση του Μνημονίου.
ζ)     Για τον αναπτυξιακό Νόμο.
η)    Για την απάτη με το ελαιόλαδο του «Κορέ ΑΕ» (20/1).
θ)    Για να ληφθούν μέτρα για τους εσπεριδοκαλλιεργητές (20/1 και 28/1).
ι)    Για να μην πληρώσουν οι αγρότες την πράσινη εξαπάτηση με τα φωτοβολταϊκά (21/1).
ια)    Για την καταστροφή της περιουσίας του ΟΣΕ (22/1).
ιβ)    Για την απόφαση της κυβέρνησης να ποινικοποιήσει το κίνημα των διοδίων.
ιγ)    Για τη δήλωση Μαλαπάνη για το Γυμνάσιο – Λύκειο Κορώνης.
ιδ)    Για τις ευθύνες πρώην και νυν που λιμνάζουν αζήτητα 28,5 εκατ. ευρώ για οδικά έργα (22/2).
ιε) Για την ανταλλαγή επιστολών μεταξύ του βουλευτή Κωνσταντινόπουλου και του Επιμελητηρίου Αρκαδίας να ξεπουληθεί η περιουσία του ΟΣΕ στην Αρκαδία.
ιστ)    Ενάντια στα «διόδια» 5 € στα Νοσοκομεία.
2/3/2011
Ο επικεφαλής του συνδυασμού
«Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου»
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ

0 σχόλια: (+add yours?)

Δημοσίευση σχολίου