Συνάντηση με Χρ. Μαλαπάνη για το λιμάνι της Κορώνης


Ο Θανάσης Πετράκος συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Χρήστο Μαλαπάνη και τον Διευθυντή Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας κ. Παναγιώτη Γιαννακέα και τους έθεσε υπ’ όψιν μια σειρά προβλήματα, εκκρεμότητες και ελλείψεις που παρατηρούνται κατά τις εργασίες αποκατάστασης των ζημιών στο λιμάνι της Κορώνης και ζήτησε να υπάρξουν λύσεις.
Συγκεκριμένα τόνισε ότι:

α) Υπάρχει ένα κενό χωρίς προστασία από ογκολίθους, που αφήνει απροστάτευτο το λιμάνι στα πρώτα 50 μ.
β) Το δάπεδο του λιμενοβραχίονα έχει μεγάλο ύψος, γεγονός το οποίο θα έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούν οι ψαράδες να προσεγγίζουν τις βάρκες τους.
γ) Ζήτησε να ενημερωθεί ποια η σκοπιμότητα του κάθετου μονομπλόκ που έχει πέσει στο τέλος του προσήνεμου μόλου και το οποίο κατά τη γνώμη του, όπως τόνισε, όχι μόνο δεν χρειάζεται, αλλά επιπλέον θα δημιουργήσει δυσκολίες και στην επέκταση των έργων της β΄ φάσης του λιμανιού.
δ) Έθεσε πάλι το θέμα της ανάγκης επέκτασης της προστασίας με φυσικούς ογκόλιθους, από τους τέλος του προσήνεμου μόλου μέχρι το φάρο.
Τέλος ζήτησε αναλυτική ενημέρωση για το τι προβλέπει η μελέτη για το έργο της εισόδου της Κορώνης από την κατολίσθηση, το οποίο προβλέπεται να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.
Ο κ. Μαλαπάνης και ο κ. Γιαννακέας δεσμεύτηκαν να εξετάσουν όλες τις παρατηρήσεις και να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις στα προβλήματα που επεσήμανε ο επικεφαλής της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου».

27/4/2011
Ο επικεφαλής του συνδυασμού
«Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου»
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ

0 σχόλια: (+add yours?)

Δημοσίευση σχολίου