ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΧΡ. ΜΑΛΑΠΑΝΗ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΡΩΝΗΣ


Ο επικεφαλής της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου» Θανάσης Πετράκος συναντήθηκε σήμερα Δευτέρα με τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Χρ. Μαλαπάνη και συζήτησε για μια σειρά προβλήματα που αφορούν την περιοχή της Κορώνης.
Ο Θανάσης Πετράκος έθεσε τα εξής ζητήματα:
1) Για το οικόπεδο που θα γίνει ο κόμβος της Γερακάδας και τη δεύτερη κατολίσθηση
Επιβάλλεται να περιφραχθεί το συγκεκριμένο οικόπεδο μέχρι να δημιουργηθεί ο κόμβος, διότι ήδη έχουν γίνει δύο τροχαία ατυχήματα και υπάρχει κίνδυνος, εν όψει και της τουριστικής περιόδου να γίνουν πολλά ατυχήματα. Επιπλέον τόνισε ότι στο σημείο που έχει γίνει εδώ και δύο χρόνια η κατολίσθηση, λίγο πιο μετά από το super market του Κ. Σιψά πρέπει να αποκατασταθεί η ζημιά αυτή και μέχρι τότε να υπάρξει καλύτερη σήμανση, διότι υπάρχει και εκεί κίνδυνος πρόκλησης ατυχημάτων.
Ο κ. Μαλαπάνης απάντησε ότι θα επιληφθεί των δύο αυτών προβλημάτων.

2) Για το λιμάνι
Η παρέμβαση που θα γίνει με τη χρηματοδότηση του 1,5 εκατ. ευρώ που εγκρίθηκε πρέπει να γίνει με απόλυτο σεβασμό στα χρήματα του φορολογούμενου πολίτη. Γι’ αυτό επιβάλλεται να ενισχυθεί το τμήμα από το τέλος του λιμενοβραχίονα μέχρι το φάρο και να συνεχιστεί η κατασκευή λιμενοβραχίονα μέχρι το φάρο. Η παρέμβαση με τέτοιο τρόπο θα εξοικονομήσει χρήματα ώστε να συνεχιστεί η προστασία με ογκόλιθους και μετά το φάρο.
Ο κ. Μαλαπάνης απάντησε ότι συμφωνεί και ήδη έχει καλέσει την μελετήτρια και τις επόμενες μέρες θα γίνει σύσκεψη, ώστε και σωστά τεχνικά να γίνει η παρέμβαση, αλλά και με τον αποτελεσματικότερο και οικονομικότερο τρόπο.
3) Για το δρόμο Ριζόμυλο – Κορώνη
Ζήτησε να υπάρξει παρέμβαση και πίεση προς τα συναρμόδια Υπουργεία ώστε να πληρωθεί επιτέλους το τμήμα της μελέτης από το Καλαμάκι μέχρι την Κορώνη, ώστε να παραδοθεί επιτέλους η μελέτη για να μπορεί να διεκδικηθεί η ένταξη του τμήματος από το Καλαμάκι μέχρι την Κορώνη στο εθνικό σκέλος του ΕΣΠΑ.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Μαλαπάνης ενημέρωσε τον Θ. Πετράκο ότι ήδη έχει κάνει παρέμβαση προς το Υπουργείο Οικονομικών για να πληρωθεί η μελέτη, ώστε να γίνει δυνατή έστω η ένταξη της παράκαμψης του Χαροκοπιού στο ΕΣΠΑ.
16/5/2011
Ο επικεφαλής του συνδυασμού
«Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου»
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ

0 σχόλια: (+add yours?)

Δημοσίευση σχολίου