Συναντήσεις με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων και με το Σύλλογο Κτηνοτρόφων Αργολίδας

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θανάσης Πετράκος και ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιώργος Αντωνόπουλος και υποψήφιοι του συνδυασμού συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων και μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΣΕΓΕΣ Τάκη Πεβερέτο και με την πρόεδρο του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Αργολίδας κα Κατερίνα Ζούζια και μέλη του Συλλόγου. Στις συναντήσεις αυτές ενημερώθηκαν για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι της Αργολίδας και όλης της Πελοποννήσου.
Μετά τη συνάντηση ο Θανάσης Πετράκος δήλωσε:
Η «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» δεσμεύεται να αγωνιστεί μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο για να συγκροτηθεί περιφερειακή πολιτική και κλαδικές πολιτικές για τα βασικά αγροτικά προϊόντα της Πελοποννήσου (έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, ελιές Καλαμών, κρασί, εσπεριδοειδή, σύκα, σταφίδα, φέτα, εξαιρετικής ποιότητας κρέατα και ψάρια κ.λπ.).

Δεσμευόμαστε απέναντι στους κτηνοτρόφους ότι στο Περιφερειακό Συμβούλιο θα επιμένουμε για:
  • Να δώσει κίνητρα και χρηματοδότηση η περιφέρεια για τη δημιουργία ενός νέου τύπου παραγωγικών συνεταιρισμών, με στόχο τη μείωση του κόστους παραγωγής, τη βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων και την ενίσχυση του εισοδήματος των κτηνοτρόφων. Μέσα από νέου τύπου  παραγωγικούς συνεταιρισμούς μπορεί να υπάρξει μαζική προμήθεια ζωοτροφών, αγορά ψυγείων, δημιουργία εμφιαλωτηρίων και τυποποιητηρίων κ.λπ.
  • Κτηνιατρική υποστήριξη από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας.
  • Κατασκευή των απαραίτητων έργων υποδομής για τους κτηνοτρόφους (εγγειοβελτιωτικά, δρόμοι, ηλεκτροφωτισμός, κ.λπ.).
  • Ενημέρωση και εκπαίδευση των νέων κτηνοτρόφων.
  • Αυστηρός έλεγχος στις ελληνοποιήσεις και κατάργηση του νόμου περί ελληνοποιήσεων.
  • Καθορισμός των χρήσεων γης, κτηνοτροφικών ζωνών και ζωνών βοσκοτόπων.
  • Να γίνει σταθμός γενετικής βελτίωσης των ζώων, αξιοποιώντας τις παραδοσιακές ποικιλίες της Πελοποννήσου που τείνουν να εκλείψουν.
  • Κίνητρα στους μικρούς κτηνοτρόφους για να μείνουν στο επάγγελμα απλοποιώντας τις διαδικασίες.
  • Δημιουργία προγράμματος «μικρών σχεδίων βελτίωσης» (επιδοτώντας την κατασκευή αρμεκτηρίων, χαρμανιερών και αποθηκών), δημιουργία εργαστηρίου ανάλυσης της ποιότητας τους, καθότι λόγω των κακών ζωοτροφών μειώνεται η παραγωγή γάλακτος κατά 30%.

0 σχόλια: (+add yours?)

Δημοσίευση σχολίου