Βιογραφικά Αντιπεριφερειαρχών

Αντωνόπουλος Γιώργος – Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας
Οδοντίατρος. Γεννήθηκε το 1953. Κατάγεται από τα Φίχτια και εργάζεται στο Άργος. Από νεαρή ηλικία ενταγμένος στην Αριστερά, με προσφορά στις κομματικές οργανώσεις και τα κινήματα. Συμμετείχε σε πολιτιστικούς και αθλητικούς φορείς και στο κίνημα Ειρήνης. Ήταν υποψήφιος Βουλευτής Αργολίδας με τον συν στις εκλογές του 1993 και 2009. Υποψήφιος Νομάρχης το 2006 και επικεφαλής της Νομαρχιακής κίνησης «Αργολίδα: Κοινωνία των πολιτών». Είναι αντιπρόεδρος του οδοντιατρικού συλλόγου Αργολίδας. Είναι παντρεμένος και έχει δυο παιδιά.

Φουφοπούλου Παναγιώτα (Πάνυ) – Υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας
Φαρμακοποιός. Γεννήθηκε το 1961 στην Τρίπολη Αρκαδίας. Τελείωσε Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο στην Τρίπολη. Σπούδασε στην Φαρμακευτική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Συμμετείχε ενεργά στο φοιτητικό κίνημα ενάντια στο Νόμο 815 της κυβέρνησης Καραμανλη που είχε προσπαθήσει να επιβάλει μια αυταρχική τάξη πραγμάτων στα ελληνικά ΑΕΙ. Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται πολιτικά στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ και είναι μέλος της ΚΟΕ (Κουμμουνιστικής Οργάνωσης Ελλάδος). Από το 1983 κατοικεί μόνιμα στην Τρίπολη όπου και διατηρεί Φαρμακείο. Είναι μέλος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αρκαδίας.

Χανιάς Νίκος – Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας
Γεννήθηκε το 1956 στο Χαλκί Κορινθίας, όπου έμεινε μέχρι 18 ετών και τελείωσε το γυμνάσιο Βραχατίου. Υπηρέτησε ως αξιωματικός στο Πυροσβεστικό Σώμα και από το 1992 ως και τον Ιανουάριο του 2010 ήταν διοικητής διαφόρων υπηρεσιών του σώματος (Κυκλάδες, Σάμος, Ρόδος, Μεσσηνία, Κορινθία, Αχαΐα, Ηλεία, Ζάκυνθο). Επέδειξε έντονη συνδικαλιστική δράση. Τα τελευταία 8 χρόνια εκλεγόταν ανελλιπώς στο Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πυροσβεστών. Διετέλεσε πρόεδρος πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών ενώσεων και από τους πρωτεργάτες του συνδικαλισμού στα σώματα ασφαλείας. Τα τελευταία χρόνια και μέχρι τον Ιούνιο του 2010 ήταν γραμματέας της ΠΑΣΚ Πυροσβεστών. Έχει επιδείξει σημαντική παρουσία σε σοβαρό κοινωνικά θέματα, όσο και σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον με συνεχείς παρεμβάσεις, δράσεις και αρθρογραφία. Η στάση του στις καταστροφικές φωτιές της Ηλείας το 2007, όπου υπηρετούσε είχε σαν αποτέλεσμα να προταθεί η ψήφιση του στο διαδίκτυο σαν πρόσωπο της χρονιάς. Είναι έγγαμος και πατέρας τριών παιδιών.

Θωμάς Διονύσης – Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας
Οικονομολόγος – μελετητής και έκτακτος καθηγητής στο Τμήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο ΤΕΙ Καλαμάτας. Γεννήθηκε το 1953 στην Κεφαλονιά. Από το 1979 ζει μόνιμα στη Σπάρτη. Εργάστηκε στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λακωνίας και στη συνέχεια ως ιδιώτης οικονομολόγος. Ενταγμένος στην Αριστερά από το 1975. Αρχικά στέλεχος του ΚΚΕ και από το 1991 στέλεχος του ΣΥΝ. Μέλος του Δ.Σ. του Περιφερειακού Τμήματος Πελοποννήσου του Οικονομικού Επιμελητηρίου. Αντιπρόεδρος της ΟΚΕ Λακωνίας.

Πατσαρίνος Νίκος – Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας
Πολιτικός Μηχανικός, υπάλληλος στο Δήμο Καλαμάτας. Γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1957. Τέλειωσε το 2ο Γυμνάσιο και Λύκειο Καλαμάτας. Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο στην Ξάνθη και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Ενταγμένος στην Αριστερά από τα φοιτητικά του χρόνια. Στέλεχος αρχικά του ΚΚΕ και από το 1991 στέλεχος του ΣΥΝ. Είναι Νομαρχιακός Σύμβουλος με την παράταξη «Συνεργασία για τη Μεσσηνία, πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΤΕΕ στο Νομό Μεσσηνίας και μέλος της αντιπροσωπείας του Περιφερειακού Τμήματος του ΤΕΕ Πελοποννήσου. Είναι παντρεμένος με την Αγγελική Ρακιντζή και έχει δύο κόρες, φοιτήτριες στο Πολυτεχνείο.

0 σχόλια: (+add yours?)

Δημοσίευση σχολίου