Σιδηρόδρομος

Με αφορμή την κατάθεση του νομοσχεδίου για τον ΟΣΕ στη Βουλή, ο Θανάσης Πετράκος συναντήθηκε χθες Σάββατο με τους σιδηροδρομικούς στον κεντρικό σταθμό Καλαμάτας και δήλωσε:

«Το νομοσχέδιο αυτό ξεπουλάει και διαλύει το σιδηρόδρομο και καταργεί τις θεσμοθετημένες συνταγματικά εργασιακές σχέσεις για τους σιδηροδρομικούς.
Ανοίγει ο δρόμος για την παράδοση των σιδηροδρομικών γραμμών σε ιδιωτικά συμφέροντα, τη μεγάλη αύξηση των κομίστρων, πράγμα που θα έχει αρνητικές συνέπειες στα πια ασθενή κοινωνικά στρώματα και πάνω απ’ όλα ανοίγει το δρόμο να καταργηθεί εντελώς ο σιδηρόδρομος στην Πελοπόννησο.
Η Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου, καλεί όλους τους εργαζόμενους και όλους τους πολίτες της Πελοποννήσου να αντιδράσουν μαζικά και αγωνιστικά ενάντια σε αυτό απαράδεκτο και καταστροφικό και για την Πελοπόννησο και για το σιδηρόδρομο νομοσχέδιο.
Θα συνεχίσει να είναι στο πλάι των σιδηροδρομικών στον αγώνα που δίνουν και θα συμβάλει με όλες της τις δυνάμεις να συγκροτηθεί ένα πλατύ μέτωπο αντίστασης και αγώνα για την απόσυρση αυτού του εκτρώματος και για να έχει η Πελοπόννησος, όπως και όλη η χώρα ένα σύγχρονο, ενιαίο, δημόσιο σιδηρόδρομο».

0 σχόλια: (+add yours?)

Δημοσίευση σχολίου