ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΓΙΑ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΔΙΟΔΙΑ

Α) Προσκλητήριο αγώνα για να μην καταργηθεί ο σιδηρόδρομος
Η «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» τονίζει ότι:
Η κυβέρνηση διαλύει και ξεπουλάει το σιδηρόδρομο, κατακρεουργεί τις εργασιακές σχέσεις των σιδηροδρομικών και καταργεί το δίκτυο της Πελοποννήσου.
Με βάση το νόμο 3891/2010 βγάζει ως πλεονάζον προσωπικό 273 σιδηροδρομικούς στους Νομούς Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας και Μεσσηνίας και άλλους 331 από τους Νομούς Αχαΐας και Ηλείας.
Ουσιαστικά αφού διώχνει σχεδόν όλο το προσωπικό, καταργεί εντελώς το μετρικό δίκτυο της Πελοποννήσου.

Εμείς θεωρούμε ότι ο σιδηρόδρομος στην Πελοπόννησο πρέπει να διατηρηθεί, διότι, εκτός του ότι είναι το πιο οικονομικό, ασφαλές και οικολογικό μέσο και για επιβάτες και για εμπορεύματα, δεν πρέπει να δεχθούμε οι Πελοποννήσιοι, όταν έχουν πληρώσει οι φορολογούμενοι πολίτες 75 εκατ. ευρώ για να εκσυγχρονιστεί το δίκτυο, σήμερα να αποφασίζει η κυβέρνηση ότι θα το κλείσει. Έχει τεράστιες ευθύνες και δηλώνουμε ότι θα προσφύγουμε σε όλα τα όργανα και τους θεσμούς για να λογοδοτήσουν οι κυβερνώντες.
Επιπλέον, τονίζουμε ότι είναι απαράδεκτο να υπάρχουν επιδοτούμενα δρομολόγια σε όλα τα λοιπά συγκοινωνιακά μέσα, πλοία, αεροπλάνα, οδικές μεταφορές και να κλείνουν το σιδηρόδρομο.
Επειδή λοιπόν δεν πρέπει να αφήσουμε να καταργηθεί ο σιδηρόδρομος, η «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου»:
Παίρνει πρωτοβουλία για να επαναδραστηριοποιηθεί η «Παμπελοποννησιακή Επιτροπή Αγώνα για τη σωτηρία του σιδηροδρόμου». Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στο σιδηρόδρομο, τους φορείς της Πελοποννήσου, τους συλλόγους φίλων του σιδηροδρόμου, όλες τις παρατάξεις που πήραν μέρος στις περιφερειακές εκλογές, όλους τους Δήμους της Περιφέρειας και όλους τους πολίτες, να πλαισιώσουν την Παμπελοποννησιακή Επιτροπή, με σκοπό να δημιουργήσουμε ένα πλατύ μέτωπο αντίστασης και αγώνα για τη σωτηρία του σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο. Ζητά να πάρει θέση και ο αιρετός Περιφερειάρχης κ. Τατούλης.
Προτείνουμε, την Παρασκευή να υπάρξει παμπελοποννησιακή κινητοποίηση στην Αθήνα και συνάντηση με τους κυρίους Ρέππα και Ραγκούση για να ζητήσουμε:
α) Να παγώσει και να τροποποιηθεί ριζικά ο Νόμος 3891/2010 περί των μετατάξεων.
β) Να διατηρηθεί το δίκτυο της Πελοποννήσου.
γ) Ανάλογα με την εξέλιξη των πραγμάτων, η Παμπελοποννησιακή Επιτροπή στη συνέχεια να εξετάσει την πορεία και τις μεθόδους του αγώνα.
Β) Συγκρότηση επιτροπής κατοίκων και φορέων της Πελοποννήσου ενάντια στα διόδια
Είναι γνωστό ότι η «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» έχει πάρει δύο φορές πρωτοβουλία και έχει καλέσει πολίτες και φορείς της Πελοποννήσου για συμβολική απελευθέρωση των διοδίων της Νεστάνης στις 29/8/2010 και στις 28/11/2010.
Μετά από συνεννόηση με το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας, παίρνουμε πρωτοβουλία να καλέσουμε από κοινού όλους τους φορείς, τις αυτοδιοικητικές παρατάξεις, κάθε συλλογικότητα και κάθε πολίτη, που έχουμε βρεθεί μέχρι σήμερα στον αγώνα ενάντια στα διόδια να συγκροτήσουμε «Επιτροπή αγώνα κατοίκων και φορέων της Πελοποννήσου ενάντια στα διόδια». Στην Επιτροπή αυτή καλούμε και κάθε άλλο φορέα της Πελοποννήσου, που θέλει να αγωνιστεί ενάντια στις ληστρικές συμβάσεις που υπάρχουν, να συμμετάσχει στην Επιτροπή. Η ακριβής ημέρα και τόπος της συνάντησης θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες από τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας.
7/12/2010
Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου»
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ

0 σχόλια: (+add yours?)

Δημοσίευση σχολίου