Οι φτωχοί αρχίζουν να πληρώνουν ακριβά την «απελευθέρωση» της ενέργειας και θα πληρώσουν πολύ ακριβά την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ

Προκαλεί για μια ακόμη φορά τους φτωχούς η κυβέρνηση του μνημονίου και η διορισμένη απ’ αυτήν διοίκηση της ΔΕΗ με την απόφασή τους  από 1η Ιανουαρίου 1.600.000 νοικοκυριά που καταναλώνουν μέχρι 800 KWh, δηλαδή οι φτωχοί, θα πληρώνουν παραπάνω το ρεύμα κατά 13%. Όλοι όσοι από την πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας είδαν τους μισθούς και τις συντάξεις τους να μειώνονται και άλλοι να μένουν άνεργοι θα επιβαρυνθούν 13% για να έχουν «φως», διαφορετικά θα μείνουν στο σκοτάδι ή στο λυχνάρι. Αυτό τους λέει ουσιαστικά η κυβέρνηση και η διορισμένη από αυτήν διοίκηση της ΔΕΗ.

Η «απελευθέρωση» της αγοράς ενέργειας την οποία «διαφήμιζαν» όλοι οι νεοφιλελεύθεροι ότι είναι για το καλό μας έδειξε τα πρώτα δείγματά της. Πρέπει να απαιτήσουν όλοι οι φορείς της αυτοδιοίκησης να ανακληθεί η κοινωνικά ανάλγητη και προκλητική αυτή απόφαση, όπως και η απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης που αυξάνει το ΦΠΑ στα ηλεκτρικά τιμολόγια από 11% στο 13%.
Οι πολίτες και πρώτα απ’ όλα οι φτωχοί πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Πόσο ακριβότερα θα πληρώνουν το ρεύμα αν προχωρήσει περαιτέρω η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ;
Γι’ αυτό πρέπει να αγωνιστούμε να μην προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και να ανατραπούν αυτές οι πολιτικές που θέλουν να ξαναγυρίσουν τον φτωχό κόσμο να φωτίζεται με το λυχνάρι.

29-12-2010
Ο επικεφαλής του συνδυασμού
«Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου»
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ

0 σχόλια: (+add yours?)

Δημοσίευση σχολίου